İzleyiciler

6 Aralık 2015 Pazar

YARIM KALMIŞ HİKAYELER

                     


                                   YARIM KALMIŞ HİKAYELER


   Dönüp ardına bakma 

   İlerleyemezsin...
   Neden arama bitişlere
   Yeniden başlayamazsın...
   Her bitiş yorar ama içinde yeni umutlar gizlidir.
   İyidir yeniden başlamalar.
   Tek bir yaşamda
   Çok kere reenkarne olmak gibidir...
   Her bitişin ana fikriyle başlayan
   Yeni hikayeler kurgularsın,
   Kendi hikayenin senaristi olursun.
   Sakın!
   Tek kişilik oyunlar yazma
  Oynarken sıkılırsın.

   Yarım kalan herşeyin sonunu merak ederiz . Beynimiz sürekli tamamlamaya çalışır yarım kalmış  hikayelerimizi. Atamayız kafamızdan bir türlü. Dönüversek o ana tamamlayıversek hikayelerimizi deriz zaman zaman. Ama ne o anlara dönebiliriz  ne de unutabiliriz yarım kalmış hikayelerimizi.

Bazen güzel şeyler adeta üşüşürcesine doluverir  hayatlarımıza. Şımarırız. Bizim için önemli olanı algılayamaz oluruz. Harcarız elimize geçen fırsatları. İş ,aşk farketmez. Her zaman bolluk içinde olacağımızı sanırız. Ama hayat kıtlık dönemleriyle doludur .Önümüze serilen fırsatları iyi değerlendiremeyen bizler özellikle de kıtlık zamanlarında bolca geri dönüşler yaşarız. Yarım kalan her şeyin sonu mükemmel oluverecekmiş yanılgısıyla hüzünleniriz.Yok ama öyle değil. Normalde yüzüne bakmadığımız yiyeceklerin kıtlık zamanlarında hasretle yüceltilmesi gibi bir durumdur bu.Zihnimizin bizi aldatmasına izin vermemeliyiz. Bazen öykülerimizin yarım kalmasının bizim için bir kurtuluş olduğunu unutmamalıyız.

Bir de geçmiş ve geçmişte yaşananlar , güzel anlarıyla hatırlanırlar çoğu zaman. Kaçan geyik büyük olur misali geçmişte bıraktıklarımızı tekrar tekrar hayatlarımıza sokmak isteriz. Ama zaman geçmiştir.

Şartlar değişmiştir. Yeni şartlarımıza eski yaşanmışlıklarımızı adapte edemeyiz.
Yarım kalan bir başarı öyküsü ya da bir aşk hikayesi olabilir. Unutmak zor biliyorum ama kendimizi ya da geçmişte bıraktıklarımızı yargılamadan eski hikayelerimizin sonunu yazmalıyız düşüncelerimizde. Yaşadıklarımızdan arta kalanı yaşayacaklarımızın mayası olarak kullanmalıyız belki de. Yeni koşullarımıza uygun yeni arayışlar soluk katacaktır hayatımıza.

2 yorum:

  1. Sevgili Mai ve Sarı ne güzel anlatmışsınız yarım kalmış hikayelere olan zaafiyetimizi, gönlüne ve kalemine sağlık.....
    Yazınız bana Mr.Destiny "Bay Kader" filmini hatırlattı.
    Film "Hayatınız boyunca olmasını arzuladığınız şeyler uğruna tüm sahip olduklarınızdan vazgeçer misiniz?" sorusuna güzel bir cevap veriyor.....
    Hayatından pek memnun olmayan ve çocukken bir beyzbol maçında kaçırdığı atışı yapabilse tüm hayatının farklı bir şekilde süreceğine inanan Larry Burrows bir gece Mr.Destiny ile tanışır ve hayalini kurduğu hayata kavuşur......
    Peki Larry alternatif hayatında mutlu olabilecek midir?

    YanıtlaSil
  2. Nanananoom. Yazının ne anlattığını unuttum, Hayalcinin Arkadaşı'nın anlattığı filmi merak ettim:)

    Yarım kalan hikayeler deyince aklıma hemen çizgi romanlar gelir. Misal Zagor'u tüm heyecanımla okuyup sonuna geldiğimde, son karede "Devam Edecek" yazar. Ve maceranın devamı için bir ay sonrasını beklemem gerekir. Bu vaziyet feci acı verir. Her çizgi roman sevdalısı bu acıyı çok iyi bilir:)

    YanıtlaSil