İzleyiciler

6 Aralık 2015 Pazar

DEVAM EDECEK-1

                                                   

Sevilmiş miydİ? Sevmiş miydi? Çılgınlar gibi olmasa da adam gibi. Hatırlamıyordu. Bazı silüetler beliriyor sonra çarçabuk kayboluyordu. Sevgiyi yüceltenler acaba gerçekten sevgiyi bulmuşlar mıydı?   Kahrolası dünyada kahrolası yalnızlığını yaşamak zorundaydı işte.Her başlangıç bir bitişin habercisiydi. Sevinçler de bitiyordu , acılar da.  Ama bağlanışların bitişi çok zor oluyordu. Sevmek alışmak,bağlanmak demekti. Sonuyla beraber ambalajlanmış bir hediye paketi gibi. Sevinçle açılan paket vaatlerle dolu olurdu. O her zaman aranan ama bir türlü bulunamayan mutluluk vaatleri baş döndürücü olurdu.Sonunu görmemeye çalışarak vaatlere kanardık. Bizimki farklı olacak diye düşünerek. Farklı olduğumuzu düşünmek doğamızda vardı. Bir tür  kendini beğenmeydi bu.Yoksa defalarca yaşanan sevmek ya da aşık olmak tuzağına düşer miydik?

    İflah olmuyordu işte bu ruh bu beden. Arıyordu diğer yarısını. İlişkisiz, sevgisiz, acıdan, didişmeden uzak huzur içinde yaşa belanı arama diyen mantıktan gizli ağlıyordu yürek. Bir başka çarpmak istiyor, bedeni kandırıp ele geçiriyordu.
Nasıl başladığını bile anlayamadan birçok bitiş yaşamıştı. Güçlü olmalıydı yürek. Mantıktan gizli çevirdiği dolaplar anlaşılırsa yaşayacağı çatışmadan korkuyordu .Mantık acımasızdı. Sivri diliyle yerden yere vururdu yüreği. Yürek hak verirken mantığa o derin ışık saçan bakışlar  gelirdi aklına. Bir de o bakışların nasıl olup birdenbire karardığı.

    Mantık diyordu ki, seveceksen önce kendini sevmek ile başla. Her bir uzvunu her bir özelliğini sev. Sen insansın ve biriciksin. Sende olan başkasında yok. Unutma sen bir tasarım harikasısın. Düşünülerek emek verilerek yaratılmışsın. Sevgiyi hak ediyorsun. Ama önce kendini değerli bulmalı ve kendini sevmelisin. Barışık olmalısın kendinle ve çevrenle. Affetmelisin sana hayal kırıklığı yaşatanları. Büyümelisin. Büyümek, olgunlaşmak, sevgiyi hissetmek affetmeyle gelir. Desteğe ihtiyaç duymadan ayakta durabiliyorsan ve gerçek anlamda kendini önemsiyorsan, etrafın sevgiyle dolacaktır.

    İşte bu zor geliyordu yüreğe. Bir bina inşa etmek istiyordu teras katından başlayarak.


    

2 yorum:

  1. Biliyor musun Mai ve Sarı, İstanbul'da tarihi binaları restore ederken çatıdan başlanarak katlara ve temele gidiliyor....
    İzin ver yüreğine, "teras katından başlayarak" restore etsin mantığın verdiği tahribatı.....
    Mantık ile yüreği barıştırma fırsatın olsa ne güzel olur di mi?

    YanıtlaSil